0

Falles i astronomia a la Vall de Boí

cel

A continuació os presentem les activitats que inclou l’oferta

DIVENDRES DIA 13 DE JUNY

 • Arribada a l’allotjament escollit a partir del migdia.
 • A les 21 h desplaçament en vehicle particular a l’ermita de Sant Quirc de Durro.
 • A les 21’30 h ressopó per a tots els participants en aquest entorn privilegiat.
 • A les 22 h inici de l’activitat “OBSERVACIÓ D’ESTELS”. L’activitat té una durada de noranta minuts i es fa amb un guia especialista de l’empresa www.celistia.cat ; comença amb el reconeixement a ull nu de les principals constel.lacions visibles, la seva mitologia i algunes claus per orientar-nos a la nit. Després farem un recorregut per diferents astres visibles al cel per mitjà de l’observació amb telescopi. És convenient portar una roba d’abric.
  Si per motiu de mal temps no es pogués fer l’activitat a l’aire lliure, es faria a Barruera, en un local tancat, utilitzant projector i pantalla, amb imatges espectaculars i didàctiques del cel nocturn de la zona. Mostrarem com funciona el telescopi i els grans observatoris del planeta.
  El nombre de places està limitat a 25 persones.

 • Allotjament a la casa de turisme rural escollida

DISSABTE DIA 14 DE JUNY

 • A partir de les 19 hores podeu anar a veure les falles infantils al poble de Durro.
 • A les 23 hores FALLES A DURRO : Les falles son una festa de foc. A la nostra comarca es coneixen des de temps remots. Són celebracions relacionades amb el solstici d’estiu de preparació de les collites i per espantar els mals esperits. La primera baixada de falles és la de Durro, amb la festa de Sant Quirc. Per poder córrer les falles, s’hauran preparat els “faros” amb arbres drets en una zona alta allunyada del poble. També s’elaboren les falles amb fusta de pi que tingui teia, es subjecten a un pal de freix o d’avellaner, a manera de torxa.
  La nit de la baixada de les falles es puja fins el “faro”, en fer-se fosc. Abans de baixar es berena i s’acompanya d’un traguet de vi. Després s’encén el “faro”, les falles i es comença a baixar, caminant el primer tram pendent i després es comença a córrer fins arribar al poble. Allí els músics toquen la tonada de les falles, es recorren els carrers i finalment es llancen en una foguera.
 • Allotjament a la casa de turisme rural escollida

ACTIVITATS NO INCLOSES EN EL PREU DE L’OFERTA PERÒ QUE PODEU FER A PART
Gaudiu de la Vall de Boí i de l’Alta Ribagorça. Aquí teniu algunes de les activitats que podeu fer pel vostre compte:

DISSABTE 14 DE JUNY

 • Visita guiada a una explotació d’abelles per conèixer com es produeix la mel. www.mielcarzorla.com Durada 2 hores. Preu de l’activitat: 10€. Reserva al telèfon 699422347

DIUMENGE 15 DE JUNY

  Activitat “CAMINEM PEL ROMÀNIC” : Erill la Vall i Boí atresoren dues de les esglésies més espectaculars del romànic pirinenc . Les visitarem a peu seguint els antics camins de ferradura de la Vall. Sortida des del Centre del Romànic de la Vall de Boí (Erill la Vall) a les 9’30 h.
  Preu de l’activitat: 12€. Durada d’un matí. Reserva al telèfon 973696189

Si voleu rebre notificacions de les activitats que realitzem apunteu-vos a continuació!
[mc4wp_form]

Leave a Comment